Dags för en fjällsemester?

Vintern är på väg och det är snart dags för en fjällsemester. Det är bra att spara lite semesterveckor till vintern då denna årstid definitivt inte ska underskattas. En bra vinter innebär många spännande aktiviteter för hela familjen, inte minst skidåkning. Idrefjäll erbjuder många möjligheter för hela familjen. 

Hösten håller så sakta på att övergå till en vinter. Det ska bli spännande att se hur den blir efter vår kokande sommar. Kanske har vi tur nog att få både en bra sommar och en bra vinter det här året. För det är ju snön man vill åt, inte det där gråa och trista. Om vi får en sådan vinter så är ju det svenska klimatet inte helt utan charm.

Satsa på en fjällsemester i vinter

Då behöver man inte nödvändigtvis åka till Thailand utan kan njuta av det Sverige har att erbjuda under dessa månader. Det kan alltså vara smart att investera i en fjällsemester snarare än en solresa, men detta är ju givetvis allt efter smak och tycke. Både solresan och skidresan är etablerade begrepp i den svenska folksjälen, någonting Lasse Åberg fångade på ett bra sätt med sina filmer Sällskapsresan 1 och 2.

Vi behöver ofta komplettera med lite sol under vinterhalvåret och då kan det naturligtvis vara bra att åka söderut, men en fjällresa ska definitivt inte underskattas. Snön gör ju också att det mörka vinterklimatet lyses upp, och blir lättare att befinna sig i, definitivt. En resa till fjällen kan därför ha en väldigt uppiggande effekt om det inte finns så mycket snö där man bor. Vi bor ju i ett så pass stort land att klimatet kan variera lite grann och de norra delarna brukar kunna vara ganska stabila när det gäller tillgång till snö.