Boka skidsemester online

Trött på sommaren och redo att ladda upp inför en spännande vinter? För många är en skidsemester ett obligatoriskt inslag under vinterhalvåret. En sådan kan ske både i Sverige och utomlands då det finns bra skidorter både i norra delarna av landet och exempelvis nere i Alperna. Däremot har längdskidåkningen minskat under de senaste decennierna på grund av sämre vintrar i södra delarna av landet.

Det samma gäller andra vintersporter såsom exempelvis bandy dålig numera inte finns lika mycket spontana isplaner under vinterhalvåret. Dessa sporter är väldigt känsliga för klimatändringar och för hur våra vintrar ser ut. Detta är en av anledningarna till att Sverige får svårare och svårare att konkurrera med Norge när det gäller vinteridrott vilket syns tydligt under exempelvis vinter-OS.

En skidsemester är ett skönt break

Sverige har blivit ganska brutalt frånåkta på den här fronten även om vi givetvis fortfarande har en del hjältar inom exempelvis skidåkning. Om man vill kan man däremot trösta sig med att det är det är det enda norrmännen är överdrivet bra på när det gäller internationell idrott om man undan räknar schack. Men med Lagerbäck vid rodret kanske Norge kan göra någonting som liknar det Island gjorde på fotbollsplanen.

Detta återstår att se, men vi kan lugnt konstatera att vinteridrotten numera har det ganska svårt att konkurrera med andra idrotter i Sverige. Att åka utför är dock fortfarande en svensk folksport några veckor om året i Åre eller i Alperna, och en skön skidsemester är någonting många familjer ser fram emot under resten av året. Det är lika viktigt som att åka söderut för att få sol. Online finns det många spännande erbjudanden för dig som söker efter vinterresor och planerar en spännande skidsemester.​