Besök Karlskoga

Ett trevligt semestermål, det är Karlskoga. Denna stad fick sitt namn 1589 av Kung Karl IX som såg denna plats som sina egna skogar. Staden är placerad i Värmland och innan kungen döpte det, så fanns det två områden här som kallades olika saker. Det var området kring Karlskoga socken och det kallades för Bodaskogen. Det andra området, vid sjön Möckeln kallades för Möckelns bodar eller Myklesboda. Karlskoga är välkänt för sitt järnbruk, Bofors där det tillverkades kanoner bland annat. Det är även känt som platsen där Alfred Nobel skrev testamentet om Nobelpriserna. I denna stad finns Björkborns Herrgård. Där bodde Nobel de tre sista åren i sitt liv. Idag är det ett Nobelmuseum här. I denna stad och runt omkring finns det mycket att se och göra. Så varför inte boka in ett besök i denna stad. Det finns många trevliga boenden att välja mellan.

Se och göra i Karlskoga

Karlskoga är staden som har naturen bara runt hörnet. Så gillar du natur och att aktivera dig så kan du lätt hitta på saker. Runt sjön Möckeln finns det till exempel vandringsleder, kanotleder med mera. I staden finns även det som kallas för Boda Borg. Det är en upplevelsepark som påminner om fångarna på fortet. I Karlskoga finns som sagt ett nobelmuseum och det finns även ett annat museum, Arbetarmuseet Gråbo, som ligger lite närmare Örebro. Karlskoga erbjuder även ett spännande utbud när det kommer till shopping. Här finns det både modern shopping bland stora kedjor så väl som genuint hantverk. Bland annat finns det hantverksbutiker, konstcentrum samt flera ateljéer här.

I Karlskoga finns det även gott om ställen att äta på. Bland annat är staden känt som att vara den stad med flest pizzerior och det är även kebabpizzans hemstad. Det finns så klart även mat från andra delar av världen här samt trevliga pubar att besöka.